Het e-magazine voor professionals in verwarming, sanitair en airco
Ontdek ons e-book #2

De installateur als installateur

De belangrijkste rol van de installateur is en blijft de correcte plaatsing en het onderhoud van de installaties..

De installateur als marketeer

De installateur kan een beroep doen op diverse technieken om nieuwe klanten te vinden, bestaande klanten te behouden en zich te onderscheiden van de concurrentie.

De installateur als adviseur

Klanten zijn geen experts op het vlak van loodgieterij en verwarming en dus moet de installateur ze adviseren doorheen het volledige project.

De installateur als verkoper

Vooraleer de installateur het petje van verkoper opzet, moet hij eerst de strategie op punt stellen waarmee hij de klant zal overtuigen om voor zijn diensten te kiezen.

FRAGMENT :


De juiste producten

Wellicht overkwam het jou ook al eens: je kocht een kledingstuk, een telefoon, een auto of een meubelstuk voor het aantrekkelijke prijskaartje, maar al snel deed de povere kwaliteit je spijt krijgen van deze keuze. Ook in je professionele activiteit zijn dergelijke verkeerde keuzes mogelijk, met dat verschil dat de gevolgen veel groter kunnen zijn.


Want als verwarmingsinstallateur mag je een circuit nog zo correct installeren, als de gebruikte producten snel hun beste tijd hebben gehad omwille van hun slechte kwaliteit, dan zal de klant er jou verantwoordelijk voor achten..

Het belang van bekende en als kwalitatief en efficiënt erkende producten valt dus niet te onderschatten. Ook de fabrieksgarantie speelt een rol. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan vast. Het komt er dus op aan de klant duidelijk uit te leggen welke risico’s verbonden zijn aan de keuze voor minder kwaliteit en hem zo te overtuigen dat op korte termijn iets meer investeren op lange termijn leidt tot meer gemoedsrust en betrouwbaarheid.